Gå til sideinnhold

Den smilende slakteren

Design uten navn

Jens Eide Slakteri er en kjent kjøttforedlingsvirksomhet i Lillesand.

Med sine 100 ansatte er de en viktig aktør i lokalsamfunnet – og de har et godt rykte for høy kvalitet på produktene.

Jens Eide startet allerede i 1946 som et lite slakteri og pølsemakeri, med slakting på gårder i Lillesand-regionen.

Med visjon om å bidra til trivsel ved matbordet gjennom høy produktkvalitet og god smak – har de i dag vokst til å bli en velkjent bedrift.

De leverer i dag til samtlige av landets dagligvarekjeder og ble i 2022 kåret til Årets Sørlandsbedrift.

IMG_4547

At kunden kan stole på maten vi lager – det er trygt og godt.

Det er faren til Jens Eide som startet bedriften i en alder av 22 år. Han ønsket allerede den gangen å ha hele verdikjeden internt – og det har han klart.

De er en få bedrifter i hele landet som har hele verdikjeden i samme hus. Jens Eide har egne dyrebiler, egne gårder og bønder som de samarbeider med.

– Det å kjenne bonden, ha vært på gården, og vite at dyrene har det godt – det er veldig viktig for oss, forteller Jens.

IMG_4552

Slakter Jens Eide er et topp moderne anlegg, som oppfyller alle dagens krav.

– Vi har blitt større på slakting og fått bedre fasiliteter innenfor skjæring og produksjon, men vi er en liten aktør i den nasjonale sammenheng og må derfor spille på kvalitet, service og ikke minst på skreddersøm, forteller Jens entusiastisk.

Som en bedrift i utvikling er det også helt avgjørende at finansieringen er på plass.

Jens er opptatt av å ha et nært forhold til banken, og en aktiv dialog med sin kunderådgiver.

Planen videre er å lage en plan for bærekraft som inkluderer sirkulærøkonomi.

Med stort fokus på å bli mer bærekraftig og mer sirkulær er tiltakene mange.

Bedriften bruker all biologisk materiale i produksjonen sin.

Bein kokes det kraft på, av kraften lages det gele som brukes blant annet av catering-avdelingen. Tarmer fra lam brukes til å lage pølser.

Nesten alt av produksjonsutstyr og møbler kjøpes brukt. De har også en egen avdeling som reparer og vedlikeholder utstyret.

I 2021 leverte bedriften 120 tonn avfall og halvparten av dette er kildesortert. Det er tatt i bruk tynnere plastfolie, noe som på årsbasis vil redusere bruken av plast med 2,2 tonn. En tredjedel av plastfolien er i laget av resirkulert plast.

I april år ble det åpnet eget fabrikkutsalg, hvor kunder kan handle kvalitetsprodukter rett fra fabrikken – det blir ikke mye mer kortreist enn det.

IMG_8023

Les også om melkeprodusenten Johan Isak Tveit.

Gi oss tilbakemelding