Gå til sideinnhold

I en liten garasje i Lillesand foregår det store ting

Best-aa-rygge-inn

Studentene (fra venstre) Valdemar, Sebastian og Tage tilbringer sine dager før innlevering av bacheloroppgaven sin på UIA i en garasje sammen med en antikk traktor fra 1968. Deres ambisjoner er å modernisere den 56 år gamle traktoren til å bli elektrisk.

Sammen deler de en lidenskap for både landbruk og teknologi, samtidig som de er sterkt engasjert i å fremme en mer bærekraftig fremtid.

De går alle tre mekatronikklinjen på Universitetet i Agder og samarbeider om prosjektet som en del av sin bacheloroppgave.

Gruppebilde

I garasjen i Lillesand er det full aktivitet med å demontere den antikke traktoren fra 1968. Traktoren skal være klar om tre måneder og studentene er allerede godt i gang med arbeidet. Motoren er demontert og det jobbes på spreng med å sette inn en elmotor. Målet er at traktoren skal brukes som før, bare med elektrisk motor.

IMG_2456

Til felles har de at de liker å arbeide praktisk og alle tre er interesserte i å bidra til det grønne skifte.

Vi i Lillesands Sparebank heier på prosjekter som fremmer bærekraft, gjenbruk og miljø, og det er ekstra kult at denne gjengen har tatt på seg en så spennende og utfordrende oppgave! Vi er spesielt imponert over engasjementet deres og gleder oss til å se resultatet.

Gi oss tilbakemelding