Gå til sideinnhold
Over

Stor sjekk til høyt tårn

Lillesands Sparebank gir 250 000 kroner til verdens høyeste klatretårn OVER.

Har du kjørt E18 vest for Lillesand den siste tiden, kan du nesten ikke unngå å ha fått med deg hva som foregår ved YX-stasjonen på Brønningsmyr. Allerede i juli skal det stå ferdig, det som med sine svimlende 47 meter blir verdens høyeste frittstående klatretårn. Bygget i limtre, med ti meter overheng og «stupebrett» med glassgulv på toppen – i håp om å lokke klatrere fra både inn- og utland. Og ikke bare det.

– OVER blir mer enn et klatretårn. Det blir et opplevelsestårn også for alle oss som ikke klatrer, men som har lyst på en unik og spektakulær opplevelse. Hele 25.000 biler kjører forbi Lillesand hver eneste dag i fellesferien. Og de fleste av dem gjør akkurat det – de kjører forbi. Det vi bygger er et kjempestort stoppskilt, for å få folk til å svinge av veien og oppleve alt det den fantastiske byen vår har å by på, sier en av initiativtakerne, og mannen som står økonomisk ansvarlig for tårnet, Asbjørn Olsen.

– Dette er utrolig flott, og viktig for hele Lillesand. Her bygges en attraksjon som kommer hele kommunen vår til gode, sier banksjef Anne-Grethe Knudsen i Lillesands Sparebank.

Nylig fikk hun og kredittsjef Dina Stendal en omvisning på klatretomta, hvor det unike byggverket er i ferd med å reise seg. Dit hadde de med et bidrag fra byens bank – en sjekk på 250.000 kroner, som skal sørge for å gjøre tårnet til et enda mer synlig landemerke.

– Dette er fantastisk. Vi er så takknemlige overfor banken, som nok en gang gir raust tilbake og er med på å stimulere til vekst i kommunen vår. De 250.000 kronene kommer veldig godt med når vi skal lyssette tårnet. OVER skal nemlig heises som en regnbue over Lillesand, og lyses opp innenfra i alle regnbuens farger. Hver etasje får sin farge, som skal gjøre tårnet til et godt synlig landemerke også når mørket faller på, sier Heidi Løland-Andersen i Over Agder.

Hun tok imot den kjempestore sjekken sammen med Asbjørn Olsen og Tore Næss, som representerer Grimstad og Arendal Klatreklubb i OVER-styret. Klatreklubben samarbeider med stiftelsen om den praktiske driften av klatretårnet, og vil blant annet sørge for at tårnet er bemannet i høysesongen.

For mer informasjon om klatretårnet, se www.overagder.no, eller besøk OVER på facebook.

Gi oss tilbakemelding