Gå til sideinnhold
AGog Heidi

Nå er de gode rådene viktigere enn noensinne

Har du fått med deg hva som har skjedd på boligmarkedet på Sørlandet de siste årene?

Siden koronaen sendte oss alle på hjemmekontor i 2020, har vinden snudd. Folk ønsker seg i større grad ut av bykjernene, og drømmer om mer plass, mindre hverdagslogistikk og å være tettere på naturen. Trenden nå er at randsonene rundt byene er mer attraktive enn noen gang. For mange er drømmeboligen synonymt med kort vei til det man bruker aller mest.

Så heldige vi er da, som bor i Lillesand, Høvåg, Grimstad og Birkenes! Midt mellom  to større byer, og med kort avstand egentlig til alt. Det er vi som sitter på boligene flest ønsker seg nå.

AGog Heidi

Landets høyeste prisvekst

– I løpet av de tyve årene jeg har solgt eiendom på Sørlandet, har det aldri vært så god fart verken i boligmarkedet eller i fritidsmarkedet. I dag går objektene veldig fort og til veldig høye priser.

Det sier Heidi Gabrielsen. Hun er daglig leder i Exbo, som har solgt flere tusen boliger i vårt nærområde siden oppstarten i 2004. Som sørlending og skikkelig lokalpatriot, gleder hun seg over å registrere at landsdelen nå er et av områdene med sterkest prisvekst i landet, i perioder også høyere enn Oslo.

– Vi hjelper deg!

Den samme trenden ser vi som jobber i Lillesands Sparebank. Vi følger jo kundene våre ut, og får vite det så snart de lengter hjem igjen. Da er vi glad for å kunne vise dem trygt tilbake til Sørlandet. Etter at vi for fem år siden gikk inn på eiersiden i Exbo, har våre kunder nytt godt av et tett samarbeid med meglerhuset. Sammen byr vi på en sømløs kjøps- og salgsprosess, som sparringspartner og rådgiver helt fra man begynner å vurdere eiendomsbytte til man sitter trygt i den nye boligen.

For oss er det viktig at alle kunder har sin egen, personlige rådgiver som de kan spørre om det de måtte lure på. Som kjenner den økonomiske situasjonen deres og som gir trygge, gode råd i den spennende prosessen det er å bytte bolig. Sånn er det hos oss, og sånn er det hos Exbo. Mens deres visjon er «Exbo hele livet», er vår å være det naturlige valget. Vi har de samme verdiene, vi kompletterer hverandre og er opptatt av å kunne hjelpe kundene fra a til å. Exbo kjenner markedet som sin egen bukselomme, og vi kan det som er å kunne om bank og personlig økonomi. Vi har rigget oss sånn at vi alltid skal være tilstede, både fysisk og digitalt, både for nye og eksisterende kunder.

Uforpliktende rådgiving

– Vurderer du å flytte på deg? Begynn i banken. Vi sørlendinger er ikke vant til at ting går så fort som nå. Det er ikke lenge siden vi hadde en gjennomsnittlig omsetningstid på mange måneder, og så kan vi plutselig forvente at drømmeboligen går etter første visning! Da må ting skje kjapt. Derfor er det lurt å ta kontakt med din personlige rådgiver i banken allerede når du begynner å tenke på ny bolig, så har du noen å støtte deg til, hele veien, sier Heidi Gabrielsen.

– Skal du selge, kan du gjerne begynne hos oss. Slik markedet er nå, må man som selger være forberedt på budrunde og salg allerede dagen etter første visning. Når ting går så fort, er det desto viktigere å ha erfarne folk på laget. Våre meglere ser mange tusen boliger i løpet av karrieren, og vet akkurat hva som selger der du bor. Vi kommer gjerne hjem til deg for å foreta en vurdering, som selvsagt er helt uforpliktende. Husk at det er meglerens jobb å presentere huset ditt på en så fin måte at du får maksimalt igjen for det du selger. Ofte kan de små tingene som man ikke tenker på selv gjøre en stor forskjell. De tingene legger vi merke til med én gang, sier hun.

Lurer du på noe rundt boligkjøp eller -salg? Ta en prat med din personlige rådgiver, så gjør vi dette sammen!

God sommer!

LSBBILDE

www.lillesands-sparebank.no

Telefon 37269200

Exbo

www.exbo.no

Telefon 38095550

Gi oss tilbakemelding