Gå til sideinnhold
lillesandsbedrift

Aanesland Treindustri ble Årets Lillesandsbedrift

Prisen tildeles Aanesland Treindustri for å ha tilført nye og fremtidsrettede arbeidsplasser i Lillesand. I tillegg arbeider prisvinneren med produkter og materialer som ansees avgjørende for at vi skal lykkes med det grønne skiftet.

«Målet vårt er å bygge landet i tre»

I samarbeid med Næringsforeningen deler vi hvert år ut en pris til en lokal bedrift, med mål om å stimulere og verdsette næringslivet i Lillesand. I år gikk prisen til Aanesland Treindustri som har vist vilje til kreativitet og nytenking og tilført nye arbeidsplasser i kommunen.
Prisen er på 10.000 kroner og i tillegg får vinneren lokal kunst og diplom.

lillesandsbedrift

Foto: Lillesandsposten/ Truls Bjørkum Larsen


Juryens begrunnelse:

«Årets Lillesandsbedrift arbeider med produkter som har lange tradisjoner, og med materialer som ansees avgjørende viktig for at vi skal lykkes med det grønne skiftet. 

Bedriften ble etablert i 1945, og gjennom tre generasjoners eierskap er virksomheten utviklet innenfor sin kjernevirksomhet med produktene flaggstenger, skipsmaster og stiger. Virksomheten startet opp og utviklet seg på Birkeland, men flyttet i 2021 til Gaupemyr i Lillesand. Der har bedriften flyttet inn i lokaler som er nær 100% laget i trematerialer. 

Dagens eier og hans team har kombinert stor arbeidskapasitet, kompetanse og vilje til nytenkning. Virksomheten som er bygd opp som knoppskyting fra Årets Lillesandsbedrift er omfattende og imponerende.  Eierskap i Sør Laminering og deltagelse i store prestisjeprosjekter som Gardermoen Flyplass og Roseslottet til Vebjørn Sand har gitt bedrift og eier stor anerkjennelse både nasjonalt og internasjonalt. 

Lokalt er teamet bak Årets Lillesandsbedrift kjent for leveransene til klatretårnet Over, og man har nå snart fått godkjent høye vindturbiner med mast bygget i tre, både til lands og kanskje for turbiner også til havs.
I 2021 fikk bedriften for første gang en daglig leder  som ikke er hovedeier, og sammen leder de nå et team med gode medarbeidere i videre utvikling. 

Sammen med sin nabo Jens Eide har årets Lillesandsbedrift virkelig satt Gaupemyr på det politiske kartet i Norge i 2022, og knapt noe annet sted har hatt slik tetthet i besøk av statsministre, statsråder, partiledere og stortingsrepresentanter.  Dere blir lyttet til, og dere setter dagsorden.»

Vi gratulerer Aanesland Treindustri med prisen og ser frem til å følge med på utviklingen videre.

Gi oss tilbakemelding