Gå til sideinnhold

Har du snart en 18-åring i hus?

God jul (4)

Vi har samlet noen nyttige tips til deg som forelder.

Å bli myndig er en betydelig milepæl. 18-åringen tar sine egne økonomiske beslutninger og får ansvar for å betale regninger, søke om lån og bestille bankkort.

Når barnet ditt fyller 18 år

  • Du mister tilgangen til alle deres kontoer, men om barnet ønsker at du fremdeles skal ha tilgang – kan det enkelt endres i nettbanken
  • Vi inviterer 18-åringen til en samtale i banken hvor vi går igjennom kundeforholdet for å skape trygghet rundt det nye ansvaret
  • Etter 18-årssamtalen får barnet et gavekort fra Pizzabakeren og nytt bankkort uten gebyr det første året

Ha samtaler om økonomi

Det er viktig å ha kontroll over sin egen økonomi, spesielt om man skal studere. Sett dere ned sammen og lag en oversikt. Det gir også en pekepinn på hvor mye man kan sette av til sparing.

Design uten navn (2)

Spare litt og litt

Sparing gir mulighet til å bygge opp en økonomisk buffer for uforutsette hendelser og det er lurt å spare så tidlig som mulig.

God jul (5)

Spare til bolig – opprett BSU

BSU er den beste spareformen for unge som vil spare til egen bolig. Man får bankens beste rente, og det er lettere å få boliglån. Som en ekstra bonus får man 10 % skattefradrag av årlig innbetalt sparebeløp.

Overskrift (1)

Sjekk hvor lenge barnet ditt er forsikret

Barn blir som regel dekket av foreldrenes reiseforsikring frem til de fyller 21 år, men dette opphører den dagen man flytter hjemmefra.

Sammen med Frende tilbyr vi Frende ung, en skreddersydd pakke for de mellom 18 og 30 år.

Design uten navn

Egen kunderådgiver

Når barnet ditt har fylt 18 år, får de en egen økonomisk rådgiver i banken. Anbefal gjerne å ta en tur innom for en prat, eller be om å bli kontaktet av en rådgiver.

0W2A2211-2
22

Snakk med oss!

Vi ønsker å hjelpe deg så godt vi kan, ta gjerne kontakt for en prat!

Gi oss tilbakemelding