Gå til sideinnhold
Hjem / Livssituasjoner / Har du snart en 18-åring i hus?

Har du snart en 18-åring i hus?

Design uten navn

Vi har satt samlet noen nyttige tips til deg med barn som snart er 18 år og myndig.

Overgangen til å bli myndig er en betydelig milepæl, og bringer med seg et bredt spekter av muligheter. Ungdommen tar sine egne økonomiske beslutninger og får ansvar for å betale regninger, søke om lån og bestille bankkort.

Ha samtaler om økonomi

Det er viktig å ha kontroll over egen økonomi. Sett dere ned sammen og lag en oversikt. Det kan virke overveldende og vanskelig i starten, men når en skal begynne tjene egne penger og studere, kan et budsjett være et viktig verktøy. Det gir deg å en oversikt over hvor mye man kan sette av til sparing.

Sparing vil gi dem muligheten til å bygge opp en økonomisk buffer for uforutsette hendelser og det er lurt å spare så tidlig som mulig.

Design uten navn (5)

Spar tidlig til bolig - start med å opprette BSU

BSU er den beste spareformen og det smarteste valget for unge som vil spare til egen bolig. Du får bankens beste rente, det er lettere å få boliglån når du skal kjøpe din første bolig og du får 10% skattefradrag av årlig innbetalt skattebeløp.

Design uten navn (6)

Sjekk hvor lenge barnet ditt er forsikret

Ikke alle er klar over hvor lenge barna blir dekket av deres forsikringsavtaler. For eksempel er barna dekket av foreldrenes reiseforsikring frem til de fyller 21 år.

Sammen med Frende tilbyr vi Frende ung , en forsikring som er skreddersydd forde mellom 18 og 30 år. Den inneholder reise-, innbo- og ulykkesforsikring. Uhellsdekning er også inkludert i forsikringen, og gjelder om man knuser mobilen eller får kaffe i tastaturet.

Reise_tur

Egen rådgiver hos oss i banken

Når barnet ditt er fylt 18 år får de en egen økonomisk rådgiver i banken. Anbefal gjerne ungdommen en tur innom banken for en prat med sin rådgiver – de er hjertelig velkommen!

0W2A2211-2
22

Snakk med oss!

Vi ønsker å hjelpe deg så godt vi kan, ta gjerne kontakt for en prat!

Gi oss tilbakemelding