Gå til sideinnhold

Tør du ta sjansen uten forsikring? 

Mange har full kasko på bilen, men ikke på inntekten.

Å bli ufør er like ille for økonomien som å totalskade bilen, uten kasko, hvert år frem til pensjonsalder.

Uføreforsikring sikrer inntekten din hvis du blir ufør.

Uføre

Best på uførepensjon

Uførepensjon gir månedlig utbetaling.

Du får hele summen

Våre uføreforsikringer gir deg hele forsikringssummen hvis du blir ufør.

Gjelder over hele verden

Vår forsikring dekker deg uansett hvor i verden du bor.

Uførekalkulator

Ofte stilte spørsmål og svar

Hvorfor trenger jeg uføreforsikring?

En uføreforsikring skal dekke deler av inntekten din som forsvinner hvis du blir langvarig syk. Få tenker på dette når de er friske og i stand til å gå på jobb. Men i det du er blitt syk, er det for sent å kjøpe forsikring, og den økonomiske situasjonen kan bli svært tøff. 

Er uføreforsikring viktig?

Uføreforsikring er svært viktig for å sikre at du kan opprettholde levestandarden din uten å ta altfor store grep. Selv om du har de beste ordningene gjennom jobben din mister du likevel minst 25 prosent av inntekten. For de aller fleste får dette store konsekvenser, og behovet for en uføreforsikring er dermed stor for folk flest. 

Når bør jeg kjøpe uføreforsikring?

Det er viktig at du kjøper en slik forsikring når du er frisk. Ved kjøp av uføreforsikring må du levere en helseerklæring, og det er på kjøpstidspunktet helsen din vurderes. Om den ikke er helt bra, kan du måtte betale en høyere pris på forsikringen. Det kan også være at vi tar en reservasjon (som betyr at vi ikke dekker alle sykdommer/belastninger fordi du allerede har en helsetilstand som medfører større risiko), eller i verste fall avslår den på grunn av helsetilstanden din. Jo yngre du er når du kjøper forsikringen, desto større sjanse er det for at helsen din er god, og at du får kjøpe forsikringen uten pristillegg eller reservasjoner. 

Hvor stor forsikringssum trenger jeg?

Dette er ganske individuelt. Derfor tar en av våre dyktige rådgivere gjerne en prat med deg og finner ut hva som er best for deg og din situasjon.

Hvorfor trenger unge uføreforsikring?

Unge mennesker rister gjerne på hodet når de hører snakk om uføreforsikring. Men visste du at unge og studenter faktisk har et spesielt behov for å sikre seg? 

Er du i denne gruppen er du kanskje ikke etablert økonomisk, eller har forholdsvis lav inntekt. I tillegg er det få som har gode forsikringer gjennom arbeidsgiver enda. Da er du også blant dem som blir hardt rammet om du blir utsatt for en ulykke eller sykdom som gjør at du ikke kan jobbe fullt, eller bli ufør. 

Husk også at det er i ung alder at du gjerne er friskest. Derfor er det også i ung alder at du har størst mulighet til å få de livsforsikringene du ønsker deg. Før du kan kjøpe livsforsikring må du nemlig levere en helseerklæring. Der må du opplyse om alle relevante sykdommer, skader eller plager du har eller har hatt før du søker forsikring. Jo dårligere helsen din er, jo større sannsynlighet er det for at forsikringen din blir dyrere eller i verste fall blir avslått. 

14

Snakk med oss!

Vi vil hjelpe deg med forsikring. Våre forsikringsrådgivere vil gjerne høre fra deg!

Gi oss tilbakemelding