Gå til sideinnhold

eFaktura

Med eFaktura får du regningene ferdig utfyllt i nettbanken din. Du trenger bare å velge hvilken konto du vil betale regningen fra, og godkjenne den.

eFaktura blir enda enklere! 

Fra 15. mai 2022 må du som eFakturakunde gi en generell aksept for eFaktura for fortsatt å være eFaktura-bruker. Dette blir omtalt som «Ja takk til alle». For å fortsatt kunne motta regninger og faktura som eFaktura, er det viktig at du aksepterer «Ja takk til alle» i din nettbank. Dersom aksepten ikke blir gjennomført før fristen, vil du ikke lenger motta eFaktura etter 15. mai 2022.

Merk at allerede fra 1. desember 2021 må du gi generell aksept for eFaktura «Ja takk til alle» for å kunne motta regninger fra bedrifter som du tidligere ikke har mottatt eFaktura fra. Vi oppfordrer derfor alle eFakturakunder til å inngå «Ja takk til alle»-avtale snarest mulig i nettbanken/Mobilbanken under:

«Faste betalingsavtaler«

Endringen blir gjort for at det skal bli enklere for deg å betale regningene dine. Med en generell aksept vil du fra nå motta eFaktura fra første rekning fra bedrifter som tilbyr eFaktura. Det betyr at du ikke lenger må inn i nettbanken for å angi en aksept for hver enkelt bedrift du ønsker å mota eFaktura fra.

Dersom det er enkeltbedrifter du ikke ønsker å motta eFaktura fra kan du enkelt reservere deg i nettbanken under oversikten over «AvtaleGiro/eFaktura» -> «Reservasjoner».

Du kan lese mer og se de mest vanlige spørsmålene på eFaktura sine nettsider.

Q&A

Hvordan vet jeg at jeg har mottatt en ny eFaktura?

Du kan velge å bli varslet på SMS eller e-post hver gang du mottar en ny eFaktura i nettbanken din.

Jeg har opprettet en eFaktura-avtale i en nettbank, hvorfor vises den i de andre nettbankene jeg bruker?

En eFaktura-avtale knyttes opp mot deg som person og ikke banken din. Derfor vises den i alle nettbankene du er kunde hos. Du velger selv i hvilken nettbank du vil betale regningen, og etter betaling lagres regningen i den nettbanken du benyttet.

Blir regningene mine betalt automatisk på forfallsdato med eFaktura?

Nei. Dersom du kun har eFaktura hos en mottaker, må du selv godkjenne betalingen i nettbanken. Har du kombinert eFaktura med Avtalegiro, vil beløpet gå automatisk fra din konto i henhold til Avtalegiroen.

Må jeg skrive inn KID på eFakturaen?

Nei, en eFaktura er ferdig utfylt med KID-, kontonummer og beløp. Det eneste du trenger å gjøre i nettbanken er å godkjenne regningen når du vil betale.

Gi oss tilbakemelding